Καλώς ήρθες...

Φίλε επισκέπτη,
καλώς ήρθες σε τούτο το χώρο προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης προτάσεων που αφορούν το Δήμο Σοφάδων του Ν. Καρδίτσας και που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και αντανάκλαση των γενικότερων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας στο σύνολό της. Μερικοί Σοφαδίτες, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που δίνει ο κυβερνοχώρος προκειμένου να ενώσουμε τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε και με τον οποίο είμαστε άρρηκτα δεμένοι, είτε γιατί συνεχίζουμε να ζούμε σ' αυτόν υπομένοντας το παρών και σχεδιάζοντας το μέλλον, είτε γιατί τα παιδικά και εφηβικά μας όνειρα που χτίστηκαν στις Σοφαδίτικες γειτονιές και στα κοντινά χωριά συνεχίζουν να είναι άσβεστος οδηγός μας. Πιστεύουμε, ότι σκεπτόμενοι με θετικό τρόπο και λειτουργώντας ανεπηρέαστα από δεσμεύσεις που δημιουργούν οι κοινωνικές, οι πολιτικές, οι οικονομικές ή άλλες σχέσεις μπορούν να βγουν συμπεράσματα οφελιμότερα και χρησιμότερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται αυτή μας η προσπάθεια μέσω αυτού του ιστοχώρου.Ελπίζοντας στη θετική και ενεργή σας ανταπόκριση σας περιμένουμε για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Για την καρέκλα...

Διαβάστε τι γράφουν οι ντόπιοι αξιωματούχοι. Θυμήθηκαν ξαφνικά το καλό του τόπου και άρχισαν την αρθρογραφία. Ο ένας το παίζει επαναστάτης αγρότης και ο άλλος ανακάλυψε τώρα, με καθυστέρηση ορισμένων 10ετιών, την... αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή αποκέντρωση.
Πως έτσι ξαφνικά; Ποιο κίνητρο τους οδήγησε σε τούτη τη δημόσια παρέμβαση;
Νοιάζονται τάχα για την αγροτική κρίση;
Νοιάζονται δήθεν για τη διοικητική μεταρρύθμιση;
Ή μήπως αυτή τους η εμφάνιση έχει να κάνει με την ανανέωση των αντινομαρχών;
Θυμίζουν στον Αλεξάκο ότι είναι παρών και μαχητικοί.....!!!!

Έχει όμως ενδιαφέρον και το περιεχόμενο. Διαβάστε τι γράφει ο καθένας στο Κυριακάτικο φύλλο της 6ης/10/2008 του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ:


Ειδικότερα διαβάστε την τελευταία παράγραφο του Τέλιου:
"Συνάδελφοι αγρότες πρέπει να ξυπνήσουμε! Απαιτήστε να γίνουν έργα υποδομής στον κάμπο που είναι ξεχασμένος. Να μην ξεχνάτε ότι γι αυτό το λόγο εκλέχτηκαν οι πολιτικοί άρχοντες: αν υπηρετούν το συμφέρον του λαού"

Είναι δυνατόν να αφήσει ασχολίαστη κάποιος αυτή την ευφυέστατη πρόσκληση επανάστασης; Καλά το λέει. Κοιμάται. Πρέπει να ξυπνήσει γιατί δεν κατάλαβε ακόμα ότι είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος.
Μπορείτε να διανοηθείτε τι λέει στους αγρότες; Τους λέει να ξυπνήσουν και να ζητήσουν έργα υποδομής. Από ποιόν να ζητήσουν κ. Τέλιο; ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ; Εσείς δεν κληθήκατε πριν 2 χρόνια να υπηρετήσετε το συμφέρον του λαού; Τι ζητάτε τώρα απ' το λαό;
Καλά, δεν βρίσκεται ένας χριστιανός εκεί στη Νομαρχία να τον συμμαζέψει; Νομάρχη, γιατί δεν τον δένεις; Ή καλύτερα, γιατί δεν τον φιμώνεις;

Αλλά και ο άλλος; Θυμήθηκε να μας πει για την αναγκαιότητα της περιφερειακής αποκέντρωσης. Αλλά κυρίως θυμήθηκε ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να κάνει μαθήματα αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης στου Πασόκους κάποιος που ποτέ δεν ήταν παρών; Κάποιος που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει συνεργασία με τη δεξιά; Αυτός δεν ήταν που συνεργαζόταν και μάλιστα παχυλά αμειβόμενος ως σύμβουλος των δεξιών δεινοσαύρων στους Σοφάδες;
Τι; πως είπατε; το έκανε για το καλό της αυτοδιοίκησης;

Ναι! Ναι! Αυτό θέλει να κάνει και τώρα, σαν αντινομάρχης των Πασόκων όμως.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Πολλές...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σοφαδίτη, Επειδή ο ανώνυμος "Αγρότης" αναφέρεται σε κάποιον Μπάμπη σε παρακαλώ πολύ να διευκρινιστεί σε ποιον αναφέρεται. Σε διαφορετική περίπτωση σε παρακαλώ να διαγραφεί η συγκεκριμένη αναφορά από την ιστοσελίδα. Αν υπήρχε κάτι που θα έπρεπε να πω θα το έκανα δημοσίως και με ονοματεπώνυμο. Ευχαριστώ.
Μπάμπης Παπαδόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Συνεχώς για έργα υποδομής μιλάνε. Δε λένε και τίποτα καινούριο.

bill είπε...

και το κακό που είναι; επειδή θέλέι κάποιος να γίνει αντιδήμαρχος ή αντινομάρχης; Ποιος δε θα το ήθελε;