Καλώς ήρθες...

Φίλε επισκέπτη,
καλώς ήρθες σε τούτο το χώρο προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης προτάσεων που αφορούν το Δήμο Σοφάδων του Ν. Καρδίτσας και που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και αντανάκλαση των γενικότερων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας στο σύνολό της. Μερικοί Σοφαδίτες, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που δίνει ο κυβερνοχώρος προκειμένου να ενώσουμε τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε και με τον οποίο είμαστε άρρηκτα δεμένοι, είτε γιατί συνεχίζουμε να ζούμε σ' αυτόν υπομένοντας το παρών και σχεδιάζοντας το μέλλον, είτε γιατί τα παιδικά και εφηβικά μας όνειρα που χτίστηκαν στις Σοφαδίτικες γειτονιές και στα κοντινά χωριά συνεχίζουν να είναι άσβεστος οδηγός μας. Πιστεύουμε, ότι σκεπτόμενοι με θετικό τρόπο και λειτουργώντας ανεπηρέαστα από δεσμεύσεις που δημιουργούν οι κοινωνικές, οι πολιτικές, οι οικονομικές ή άλλες σχέσεις μπορούν να βγουν συμπεράσματα οφελιμότερα και χρησιμότερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται αυτή μας η προσπάθεια μέσω αυτού του ιστοχώρου.Ελπίζοντας στη θετική και ενεργή σας ανταπόκριση σας περιμένουμε για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008

Ντόπιοι Βαρόνοι – Δεινόσαυροι (παλιότεροι και νεώτεροι)

Με το που μπήκε θέμα «Καποδίστρια 2» άρχισαν ορισμένοι ντόπιοι Βαρόνοι να καταστρώνουν σχέδια. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο Καποδίστριας 2 αφορά αποκλειστικά αυτούς. Λειτουργώντας υπερφίαλα εγωιστικά, όπως συνηθίζουν κάθε φορά, θεωρούν ότι είναι αποκλειστικό τους προνόμιο να είναι αρχηγοί. Νομίζουν ότι γεννήθηκαν μόνο και μόνο γιατί πρέπει να τους ακολουθεί και να τους υπηρετεί η υπόλοιπη κοινωνία.

Ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς εμφανίζουν έντονα χαρακτηριστικά δεινόσαυρου:

  1. Έρχονται από πολύ παλιά χωρίς να καταφέρνουν να απαλλαχτούν από τα απωθημένα που κουβαλούν τόσα χρόνια
  2. Ασχολούνται ακατάπαυστα με τα κοινά γιατί νομίζουν ότι η κοινωνία τους υποχρεώνει να τη σώσουν απ’ τα δεινά των άλλων.
  3. Συνεχίζουν να έχουν πάρα πολύ μεγάλη διάθεση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όχι για το καλό το δικό τους αλλά πάντα για το καλό του τόπου. Γι αυτό και δεν βάζουν ποτέ υποψηφιότητες όπου κι όπου.
  4. Βάζουν υποψηφιότητα με ρυθμό πολυβόλου. Ορισμένοι κάθε ένα - δύο χρόνια είναι υποψήφιοι σε κάποιες εκλογές: για Βουλευτές, για Νομάρχες, για Δήμαρχοι, για Δημοτικοί Σύμβουλοι, για Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.
  5. Βάζουν δηλαδή υποψηφιότητα μόνο εκεί όπου «μυρίζει» ψητό.
  6. Τώρα ονειρεύονται και «μυρίζονται» νέες υποψηφιότητες στους συνενωμένους Δήμους.


Εκεί που έσβηναν και ψυχορραγούσαν πολιτικά ο Καποδίστριας 2 τους έδωσε παράταση ζωής. Για πολύ λίγο όμως. Αυτή τη φορά θα πέσει πολύ φτύσιμο και γκαζούρα σε όλους αυτούς τους αυτόκλητους σωτήρες.
Το δυστύχημα είναι ότι εμφανίστηκαν και νέοι Βαρόνοι. Δε μας έφταναν οι παλιοί, ήρθε να προστεθεί και νέο αίμα. Δεν πειράζει όμως. Έχουμε πολύ σάλιο. Και για τους παλιούς και για τους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: