Καλώς ήρθες...

Φίλε επισκέπτη,
καλώς ήρθες σε τούτο το χώρο προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης προτάσεων που αφορούν το Δήμο Σοφάδων του Ν. Καρδίτσας και που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και αντανάκλαση των γενικότερων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας στο σύνολό της. Μερικοί Σοφαδίτες, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που δίνει ο κυβερνοχώρος προκειμένου να ενώσουμε τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε και με τον οποίο είμαστε άρρηκτα δεμένοι, είτε γιατί συνεχίζουμε να ζούμε σ' αυτόν υπομένοντας το παρών και σχεδιάζοντας το μέλλον, είτε γιατί τα παιδικά και εφηβικά μας όνειρα που χτίστηκαν στις Σοφαδίτικες γειτονιές και στα κοντινά χωριά συνεχίζουν να είναι άσβεστος οδηγός μας. Πιστεύουμε, ότι σκεπτόμενοι με θετικό τρόπο και λειτουργώντας ανεπηρέαστα από δεσμεύσεις που δημιουργούν οι κοινωνικές, οι πολιτικές, οι οικονομικές ή άλλες σχέσεις μπορούν να βγουν συμπεράσματα οφελιμότερα και χρησιμότερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται αυτή μας η προσπάθεια μέσω αυτού του ιστοχώρου.Ελπίζοντας στη θετική και ενεργή σας ανταπόκριση σας περιμένουμε για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Οι φορείς της Καρδίτσας μετά από σύσκεψη στις 14/1/2009 εξέδωσαν το εξής ψήφισμα (το αντιγράφουμε όπως ανακοινώθηκε στον τοπικό τύπο):
«Οι φορείς του Νομού Καρδίτσας ( Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμος Καρδίτσας, ΤΕΔΚ, Εργατικό κέντρο, ΕΒΕ, Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ) στη σημερινή μας Συνεδρίαση εγκρίνουμε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Τις τελευταίες ημέρες συντελείται στη Γάζα ένα νέο ολοκαύτωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Διεθνείς συνθήκες παραβιάζονται, ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται, αποφάσεις του ΟΗΕ καταρρακώνονται, ενώ η βία κλιμακώνεται με συνέπεια την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή. Οι φορείς του Νομού Καρδίτσας, ευαισθητοποιημένοι από τον απροκάλυπτο βιασμό της ειρήνης:
  • Καταγγέλλουν την επιθετικότητα του Ισραήλ, αποδοκιμάζουν κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται και ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των στρατευμάτων του και την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.
  • Καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού.
  • Απαιτούν από την Ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει τη διέλευση όπλων μέσω της χώρας μας, με προορισμό την εμπόλεμη περιοχή.
  • Ζητούν στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.
  • Καλούν τους πολίτες του Νομού σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16 – 01 – 2009 και ώρα 5.30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
  • Καλούν τους πολίτες του Νομού, να καταθέσουν χρήματα υπέρ των Παλαιστινίων στον λογαριασμό που άνοιξε το Ελληνικό τμήμα της UNICEF με αριθμό: 169/480021-48 της Εθνικής Τράπεζας».

Πολύ καλή πρωτοβουλία που αποδεικνύει ότι οι ευαισθησίες και οι αξίες του ελληνικού (και του Καρδιτσιώτικου) λαού παραμένουν στο έπακρο ανθρώπινες και αλληλέγυες σε όσους το έχουν ανάγκη. Συμφωνούμε όλοι και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την πρωτοβουλία των φορέων της Καρδίτσας.

Στους Σοφάδες οι φορείς μας μπορούν να συνεχίσουν να τσακώνονται για το χώρο που θα στηθεί η λαϊκή αγορά.... Αιώνιο και άλυτο πρόβλημα της εκάστοτε δημοτικής αρχής....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό blog , αλλά θα ήταν καλύτερο αν το ενημερώνατε ποιο συχνά.Προσθέστε εικόνες του τόπου , διάφορες εκδηλώσεις , όπως την παρουσίαση του ημερολογίου του συλλόγου Σοφαδιτών Βόλου, και γενικά ό,τι νομίζετε οτι θα έκανε πιο ενδιαφέρον το blog.