Καλώς ήρθες...

Φίλε επισκέπτη,
καλώς ήρθες σε τούτο το χώρο προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης προτάσεων που αφορούν το Δήμο Σοφάδων του Ν. Καρδίτσας και που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και αντανάκλαση των γενικότερων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας στο σύνολό της. Μερικοί Σοφαδίτες, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που δίνει ο κυβερνοχώρος προκειμένου να ενώσουμε τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε και με τον οποίο είμαστε άρρηκτα δεμένοι, είτε γιατί συνεχίζουμε να ζούμε σ' αυτόν υπομένοντας το παρών και σχεδιάζοντας το μέλλον, είτε γιατί τα παιδικά και εφηβικά μας όνειρα που χτίστηκαν στις Σοφαδίτικες γειτονιές και στα κοντινά χωριά συνεχίζουν να είναι άσβεστος οδηγός μας. Πιστεύουμε, ότι σκεπτόμενοι με θετικό τρόπο και λειτουργώντας ανεπηρέαστα από δεσμεύσεις που δημιουργούν οι κοινωνικές, οι πολιτικές, οι οικονομικές ή άλλες σχέσεις μπορούν να βγουν συμπεράσματα οφελιμότερα και χρησιμότερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται αυτή μας η προσπάθεια μέσω αυτού του ιστοχώρου.Ελπίζοντας στη θετική και ενεργή σας ανταπόκριση σας περιμένουμε για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

"Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Σοφάδων;"

Νέα ηλεκτρονική δημοσκόπηση έγινε στην ιστοσελίδα http://www.karditsanews.gr/ κατά το χρονικό διάστημα από 12/12/2008 μέχρι 19/12/2008 με ερώτημα:
"Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Σοφάδων;"
Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν ήταν:
  1. Παπαδόπουλος Μπάμπης (31%)
  2. Μόσχος Βασίλειος (22%)
  3. Κατσάρας Βασίλειος (19%)
  4. Πόπωτας Τηλέμαχος (15%)
  5. Αναγνωστόπουλος Βασίλης (8%)
  6. Δίκαρος Ευρυπίδης (5%)

Ασφαλώς, είναι φιλότιμη και ανιδιοτελής η προσπάθεια των διαχειριστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας να αναδείξουν θέματα, να ενημερώσουν, να προβάλουν κλπ. Είναι άλλωστε πολύ καλή η ιδέα των ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων για διάφορα θέματα που κατά καιρούς διενεργεί, έστω κι αν η ηλεκτρονική τεχνολογία είναι διαδεδομένη κυρίως σε νεαρής ηλικίας συμπολίτες μας κι όχι στο ευρύ κοινό. Αλλά ακόμα κι έτσι μπορεί κάποιος να βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

Θέλουμε όμως να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις:

  1. Καταρχήν θα ήταν πολύτιμο να γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι ψήφοι.
  2. Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθούν περισσότερα ονόματα τα οποία ψιθυρίζονται από στόμα σε στόμα ότι είναι εν δυνάμει υποψήφιοι.
  3. Θα έπρεπε οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν μεταξύ των ονομάτων και οι επικεφαλής των συνδυασμών των τελευταίων εκλογών (το 2006) κ. Γκεζέρης και κ. Μπαντή
  4. Πιστεύουμε επίσης ότι δεν έχει νόημα η υποψηφιότητα του κ. Μόσχου (νυν Δημάρχου Ταμασίου) για το Δ. Σοφάδων αφού είναι πασιφανές ότι ο νέος Καποδίστριας, μετά την πάροδο μακράς και άσκοπης φιλολογίας για το θέμα, ... εγκαταλείφθηκε.
  5. Θα έπρεπε να υπάρχει προηγουμένως μεγαλύτερη δημοσιότητα για το γεγονός.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μπορείτε να τα δείτε στη διεύθυνση: http://www.karditsanews.gr/?page_id=119

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Περιοδεία του Νομάρχη σε χωριά του Δήμου μας


Συνοδεία Νομαρχιακών Συμβούλων και Υπηρεσιακών Παραγόντων ο Νομάρχης κ. Αλεξάκος επισκέφτηκε την Πέμπτη 18/12/2008 χωριά του δήμου μας:

Στο Μασχολούρι, παρουσία του Προέδρου του Τ.Σ Κων/νου Παπαγιάννη, τέθηκαν βασικά ζητήματα υποδομών όπως η σύνδεση ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους 150μ (κάτω από τη Γέφυρα μετά τις μπάρες προς Μασχολούρι), αμμοχαλικόστρωση κεντρικού αγροτικού δρόμου μήκους, διαπλάτυνση με γκρέιντερ του δρόμου προς τη γέφυρα καθώς και ο καθαρισμός στραγγιστικών καναλιών. Επίσης τονίσθηκαν τα προβλήματα διάθεσης των προϊόντων και έγινε συζήτηση σχετικά με τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στην γεωργία, τη δυνατότητα και τα περιθώρια ανάπτυξής της.
Στον Αγ. Βησσάριο ο πρόεδρος του Τ.Σ. Νικ. Δημουλάς και οι κάτοικοι του χωριού τόνισαν ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν τις υποδομές της περιοχής όπως τη διάνοιξη καναλιού μήκους 2 χλμ, τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων και η κατασκευή παράκαμψης του χωριού για τη διευκόλυνση των κατοίκων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Οι κάτοικοι διατύπωσαν έντονα τη διαμαρτυρία τους για τις απαράδεκτες χαμηλές τιμές που διαθέτουν τα προϊόντα τους και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους γενικότερα αλλά ιδιαίτερα τώρα στις γιορτινές μέρες.
Στο Γεφύρια τον Νομάρχη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Τ.Σ Π. Χριστοδούλου και κάτοικοι του χωριού. Στις ομιλίες τους επικεντρώθηκαν στο θέμα της άρδευσης των καλλιεργειών τους την επόμενη περίοδο και την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων. Έθεσαν το αίτημα να δοθεί παράταση πληρωμής των λογαριασμών των γεωτρήσεων από τη ΔΕΗ καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επιπλέον ζήτησαν να ενημερωθούν για τα διάφορα προγράμματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και κυρίως για τη διαδικασία που απαιτείται για τη διενέργεια του 2ου αναδασμού στο αγρόκτημα Γεφυρίων. Σημειώνεται ότι ο πρώτος αναδασμός στα Γεφύρια έγινε το 1956.

Δυό χρόνια μετά τη εκλογή του ο Νομάρχης αρκετά τακτικά επισκέφτεται τα χωριά του νομού μας. Ήδη έχει επισκεφτεί αρκετά χωριά του δήμου μας. Βέβαια το θέμα δεν είναι αν θα επισκεφτεί όλα τα χωριά ή γιατί επισκέφτηκε το ένα χωριό και όχι ένα άλλο. Άλλωστε αν εξαιρέσουμε ορισμένα ζητήματα τοπική υποδομής (άρδευση, ύδρευση, οδοποιία κλπ) τα γενικότερα ζητήματα είναι παντού ίδια.

Ασφαλώς οι επισκέψεις του Νομάρχη αποτελούν από μόνες τους ένα θετικό γεγονός. Το ερώτημα είναι αν αυτό το γεγονός είναι θετικό μόνο για το Νομάρχη και λίγο ή καθόλου για τους πολίτες. Με άλλα λόγια, οι επισκέψεις του Νομάρχη αφήνουν πίσω τους κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα;

Οφείλουμε να καθαρογράψουμε ότι οι επισκέψεις του Νομάρχη δεν εξαντλούνται μόνο σε επικοινωνιακά τεχνάσματα αφού αυτό το διαπιστώνουμε και οι ίδιοι κάθε φορά που επισκέφτεται το δήμο μας. Ξέρει να "ακούει", βγάζει συμπεράσματα, παρεμβαίνει άμεσα και δίνει λύσεις όπου είναι δυνατό αυτό να γίνει.

Από την άποψη αυτή ο Νομάρχης είναι καλοδεχούμενος όποτε κρίνει σκόπιμο και χρήσιμο ότι πρέπει αν επισκεφτεί το δήμο μας.

Όμως έχουμε να κάνουμε και ορισμένες επισημάνσεις στον κ. Νομάρχη. Θα το αφήσουμε όμως για την επόμενη φορά....

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Τελευταίος μαζί με τον .... "Άλλον"



Ενδιαφέροντα αποτελέσματα έδειξε μια καινούρια ηλεκτρονική δημοσκόπηση της εβδομάδας από 28/11/2008 μέχρι 5/12/2008 στο http://www.karditsanews.gr/


Στο ερώτημα:


"Με ποιόν από τους παρακάτω πιστεύετε ότι η Ν.Δ. μπορεί να κερδίσει τις εκλογές στη Νομαρχία Καρδίτσας;"




οι απαντήσεις έδειξαν:

  1. Κωτσός Γιώργος (49%)
  2. Μόσχος Βασίλης (17%)
  3. Νούσιος Γιώργος (17%)
  4. Έξαρχος Κώστας (13%)
  5. Σκόνδρα Ασημίνα (2%)
  6. Αναγνωστόπουλος Βασίλης (1%)
  7. Άλλος (1%)
Ο Κωτσός μάλλον ξέρουμε τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση.


Εκείνος που δεν ξέρουμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσει είναι ο συμπατριώτης μας πρώην Νομάρχης Βασ. Αναγνωστόπουλος. Το δυστύχημα για κείνον δεν είναι ότι η Ασημίνα κατάφερε να συγκεντρώσει τις διπλάσιες προτιμήσεις. Το τραγικό είναι ότι συναγωνίστηκε με τον "Άλλον" και κατάφερε να ισοψηφήσει στην τελευταία θέση...

Σε πλήρη ανυποληψία λοιπόν ο πρώην Νομάρχης; Μ' αυτόν τον αέρα θα έρθει στου Σοφάδες να γίνει Δήμαρχος όπως φημολογείται;


Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μπορείτε να τα δείτε στο: http://www.karditsanews.gr/?page_id=119

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Ποιοι δεν θα γίνουν αντινομάρχες

Κουτσομπολιό μεγάλο πέφτει εδώ και λίγον καιρό για τις έμμισθες θέσεις των αιρετών εκπροσώπων μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Κι ασφαλώς μεγαλύτερο θα είναι και το παρασκήνιο αφού πολλά και διάφορα ακούγονται για μεθοδεύσεις, για εκβιασμούς, για κινήσεις, για συναντήσεις, για επιχειρήματα (πολλές φορές ευτελή και αναξιοπρεπή για νομαρχιακούς συμβούλους) κλπ
Πάντως για το θέμα των νέων αντινομαρχών αρχίζει να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το πράγμα αφού δεν έμειναν και πολλοί εκείνοι στους οποίους θα μπορούσε ο νομάρχης να εμπιστευθεί θέση αντινομάρχη.
Έτσι λοιπόν, ξέρουμε ήδη ποιοι δεν θα γίνουν αντινονoμάρχες:
  1. Αν εξαιρέσουμε τους υπηρετούντες αντινομάρχες που πιθανότατα δεν θα ξαναείναι
  2. Αν εξαιρέσουμε τους 4 νομαρχιακούς συμβούλους της πλειοψηφίας που για κάποιο λόγο τον οποίο όλοι αντιλαμβανόμαστε έβγαλαν τα λιανοντούφεκα σα να είναι κατσαπλιάδες,
τότε πόσοι και ποιοι έμειναν;
Δυστυχώς, με όλα αυτά, αποκλείστηκαν ήδη οι περισσότεροι νομαρχιακοί σύμβουλοι που κατάγονται από την περιοχή Σοφάδων.