Καλώς ήρθες...

Φίλε επισκέπτη,
καλώς ήρθες σε τούτο το χώρο προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης προτάσεων που αφορούν το Δήμο Σοφάδων του Ν. Καρδίτσας και που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και αντανάκλαση των γενικότερων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας στο σύνολό της. Μερικοί Σοφαδίτες, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που δίνει ο κυβερνοχώρος προκειμένου να ενώσουμε τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε και με τον οποίο είμαστε άρρηκτα δεμένοι, είτε γιατί συνεχίζουμε να ζούμε σ' αυτόν υπομένοντας το παρών και σχεδιάζοντας το μέλλον, είτε γιατί τα παιδικά και εφηβικά μας όνειρα που χτίστηκαν στις Σοφαδίτικες γειτονιές και στα κοντινά χωριά συνεχίζουν να είναι άσβεστος οδηγός μας. Πιστεύουμε, ότι σκεπτόμενοι με θετικό τρόπο και λειτουργώντας ανεπηρέαστα από δεσμεύσεις που δημιουργούν οι κοινωνικές, οι πολιτικές, οι οικονομικές ή άλλες σχέσεις μπορούν να βγουν συμπεράσματα οφελιμότερα και χρησιμότερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται αυτή μας η προσπάθεια μέσω αυτού του ιστοχώρου.Ελπίζοντας στη θετική και ενεργή σας ανταπόκριση σας περιμένουμε για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Δημοσκόπηση Ηλεκτρονική...

Ηλεκτρονική δημοσκόπηση έγινε κατά τη διάκεια της εβδομάδας από 7/11/2008 έως 14/11/2008 στην ιστοσελίδα http://www.karditsanews.gr/ . Το ερώτημα που τέθηκε ήταν: "Ποιος από τους παρακάτω του ψηφοδελτίου του κ. Αλεξάκου πιστεύετε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί στη θέση του αντινομάρχη στην επόμενη διετία;"
Δεν ανακοινώθηκε από τους διαχειριστές πόσοι ψήφισαν αλλά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
  1. Κατσαρός Βαγγέλης (31%)
  2. Παπάρας Γιώργος (31%)
  3. Καρακαξά Βαϊα (21%)
  4. Νασιώκας Παναγιώτης (10%)
  5. Τσουβέλας Νίκος (4%)
  6. Τέλιος Κώστας (2%)
  7. Καλιακούδας Νίκος (1%)
  8. Τότσικας Αθανάσιος (1%)
  9. Αποστολοπούλου Μαρία (1%)
  10. Μανασή Δέσποινα (0%)
  11. Βασιλού Ερμιόνη (0%)

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η πρώτη τριάδα των Νομαρχιακών Συμβούλων έχει Σοφαδίτικο χρώμα κι αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Την 1η θέση κατέλαβε ο κ. Κατσαρός Βαγγέλης (κατάγεται από Φίλια) με ποσοστό 31%, τη 2η θέση ο κ. Παπάρας Γιώργος (κατάγεται από Σοφάδες) με το ίδιο ποσοστό 31% (αλλά προφανώς με μερικούς ψήφους λιγότερους), την 3η θέση η κ. Καρακαξά Βάια (κατάγεται από Άμπελο) με ποσοστό 21%. Αυτό αποδεικνύει τη δυναμικότητα των Σοφαδιτών αντιπροσώπων μας στο Νοιμαρχιακό Συμβούλιο. Ελπίζουμε ότι αυτό θα ληφθεί υπόψη πολύ σοβαρά από το Νομάρχη.

Οι υπόλοιποι Σοφαδίτες Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κατέλαβαν ο μεν κ. Τέλιος Κώστας την 6η θέση με ποσοστό 2%, ο δε κ. Τότσικας Θανάσης την 8η θέση με ποσοστό 1% (ίδιο ποσοστό με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Καλιακούδα Νίκο).

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μπορείτε να τα δείτε στη δίεύθυνση: http://www.karditsanews.gr/?page_id=119

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Σκιές ροζ χρώματος...

Διαδόθηκε τις τελευταίες μέρες στην πόλη των Σοφάδων ότι ο Δήμαρχος είχε έντονη λογομαχία και αντιπαράθεση με διοικητικό υπάλληλο του Δήμου για υπηρεσιακούς λόγους. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι έγιναν και αλληλομηνύσεις.
Αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες όμως μετάφέρουν ότι το περιεχόμενο της λογομαχίας δεν ήταν αμιγώς υπηρεσιακό. Ήταν έντονες οι σκιές ... ροζ χρώματος...
Ξέρει κανένας κάτι πιο συγκεκριμένο;