Καλώς ήρθες...

Φίλε επισκέπτη,
καλώς ήρθες σε τούτο το χώρο προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης προτάσεων που αφορούν το Δήμο Σοφάδων του Ν. Καρδίτσας και που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και αντανάκλαση των γενικότερων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας στο σύνολό της. Μερικοί Σοφαδίτες, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που δίνει ο κυβερνοχώρος προκειμένου να ενώσουμε τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε και με τον οποίο είμαστε άρρηκτα δεμένοι, είτε γιατί συνεχίζουμε να ζούμε σ' αυτόν υπομένοντας το παρών και σχεδιάζοντας το μέλλον, είτε γιατί τα παιδικά και εφηβικά μας όνειρα που χτίστηκαν στις Σοφαδίτικες γειτονιές και στα κοντινά χωριά συνεχίζουν να είναι άσβεστος οδηγός μας. Πιστεύουμε, ότι σκεπτόμενοι με θετικό τρόπο και λειτουργώντας ανεπηρέαστα από δεσμεύσεις που δημιουργούν οι κοινωνικές, οι πολιτικές, οι οικονομικές ή άλλες σχέσεις μπορούν να βγουν συμπεράσματα οφελιμότερα και χρησιμότερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται αυτή μας η προσπάθεια μέσω αυτού του ιστοχώρου.Ελπίζοντας στη θετική και ενεργή σας ανταπόκριση σας περιμένουμε για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Ευρωπαϊκός αέρας...


Κι ενώ ο δήμαρχός μας περιδιαβαίνει στην Ευρώπη οι ... υπήκοοί του διάγουν βίο πολυτελείας όπως φροντίζουν να μας ενημερώσει άλλωστε και ο Τσιγγάνικος Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφάδων με δημοσίευμά του στον τοπικό τύπο.

Τόσα χρόνια στην ηγεσία του δήμου και να ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Τώρα όμως μπορούμε να ελπίζουμε στο μέλλον.... Θα εφαρμόσει Ευρωπαϊκές μεθόδους... Συνεπώς Σοφαδίτες μην ανυσηχείτε...

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Είναι αλήθεια;

Τι είναι αυτά που μαθαίνουμε; Είναι αλήθεια;

Πήγε ο Δήμαρχός μας στο Λονδίνο; Παρεΐτσα με το Νομάρχη;

Το πληροφορηθήκαμε σήμερα από το http://karditsa-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_20.html . Παραθέτουμε το κείμενο όπως το βρήκαμε στην ανωτέρω διεύθυνση. Περιμένουμε όμως την απάντηση και τα σχόλια των ενδιαφερομένων και των εμπλεκομένων:


Δευτέρα, 20 Οκτώβριος 2008

Τι γυρεύει η αλεπού στο ... Λονδίνο;


Επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποίησαν πριν από μερικές ημέρες οι τρεις εικονιζόμενοι. Θα μου πείτε: και ποιο είναι το κακό; Κακό δεν ξέρω, περίεργα πάντως πολλά!Περίεργο 1: Η επίσκεψη -αν και δεν ήταν ιδιωτική- κρατήθηκε μυστική, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι ο "μουλωχτός" δεν πάει ούτε για "κατούρημα" χωρίς να διανείμει σχετικό "δελτίο τύπου".Περίεργο 2: Τα έξοδα τα κάλυψε όλα κάποια ιδιωτική εταιρία. Γιατί άραγε αυτό το "δωράκι";Περίεργο 3: Οι τρεις φιλοξενούμενοι είναι όλοι τους αναρμόδιοι σχετικά με το αντικείμενο της επίσκεψης, που είχε να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων.Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά, το σίγουρο ένα: Τόσο σοβαρά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται "στα μουλωχτά" από παραγοντίζοντες αναρμόδιους.Υ.Γ. (1) : Κατά μία εκδοχή προσκλήθηκε να πάει και ο Βερίλλης αλλά αρνήθηκε κρυπτόμενος -ως συνήθως- γιατί τα σκουπίδια "καίνε". Έστειλε στη θέση του τον -αναρμόδιο- Νίκου. Το έμαθε ο -αρμόδιος- Χαντζοπλάκης και έγινε "Τούρκος". Αυτός ήταν και ο τελευταίος του καυγάς με την ιδιότητα του αντιδημάρχου καθαριότητας! Υ.Γ. (2) : Μαθαίνουμε οτι η ΤΕΔΚ βρήκε ιδανική αφορμή για το επόμενο ταξιδάκι: Καμιά 50ριά τσαμπατζήδες (δήμαρχοι, σύζυγοι και παρατρεχάμενοι Στεργιούληδες, Λαϊόπουλοι κ.α.) ετοιμάζονται να πάνε για ψώνια στο Λονδίνο με δαπάνες της ΤΕΔΚ φυσικά, δηλαδή των φορολογουμένων!
Αντιγραφή από:

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Όχι στον Καποδίστρια...



Όχι λέει στον Καποδίστρια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μενελαΐδας Τσέλιος Φώτης με δημοσιευμά του στον τοπικό τύπο (17/10/2008). Ως συνεπής μάλιστα δημοτικός άρχοντας επικαλείται και τη θέληση των κατοίκων. Άρα, για τους κατοίκους νιάζεται ο κ. Τσέλιος κι όχι για το πως θα επιβιώσει πολιτικά αυτός και η παρέα του..


Για να δούμε όμως και τη συνέχεια. Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν μιλήσει ακόμα. Μαγειρεύουν τίποτα;

Ασφαλώς...

Πληροφορούμαστε για τις παρασκηνιακές κινήσεις τους.

Όπως πάντα από εκεί ξεκινούν... Απ' το παρασκήνιο...
Εδώ θα είμαστε όμως για να τις ξεσκεπάσουμε...

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Για την καρέκλα Νο2...


Να ένας ακόμα πολιτικός άρχοντας που προβληματίζεται για την "τοπική αυτοδιοίκηση και τη διοικητική μεταρρύθμιση" με σημερινό του δημοσίευμα (8/10/2008) στον τοπικό τύπο. Φαίνεται ότι όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η νέα χρονιά τόσο πιο πυκνές θα γίνονται οι δημόσιες παρεμβάσεις διαφόρων αρχόντων, τόσο και πιο πολύ θα προβληματίζονται για την τοπική αυτοδιοίκηση, για τη διοικητική ματαρρύθμιση, για τους αυτοδιοικητικούς πόρους, για την αποκέντρωση κλπ. Ο ουσιαστικός προβληματισμός τους είναι άλλος όμως: πως θα καταφέρουν να βολευτούν κανένα χρόνο σε έμμισθη καρέκλα.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Για την καρέκλα...

Διαβάστε τι γράφουν οι ντόπιοι αξιωματούχοι. Θυμήθηκαν ξαφνικά το καλό του τόπου και άρχισαν την αρθρογραφία. Ο ένας το παίζει επαναστάτης αγρότης και ο άλλος ανακάλυψε τώρα, με καθυστέρηση ορισμένων 10ετιών, την... αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή αποκέντρωση.
Πως έτσι ξαφνικά; Ποιο κίνητρο τους οδήγησε σε τούτη τη δημόσια παρέμβαση;
Νοιάζονται τάχα για την αγροτική κρίση;
Νοιάζονται δήθεν για τη διοικητική μεταρρύθμιση;
Ή μήπως αυτή τους η εμφάνιση έχει να κάνει με την ανανέωση των αντινομαρχών;
Θυμίζουν στον Αλεξάκο ότι είναι παρών και μαχητικοί.....!!!!

Έχει όμως ενδιαφέρον και το περιεχόμενο. Διαβάστε τι γράφει ο καθένας στο Κυριακάτικο φύλλο της 6ης/10/2008 του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ:


Ειδικότερα διαβάστε την τελευταία παράγραφο του Τέλιου:
"Συνάδελφοι αγρότες πρέπει να ξυπνήσουμε! Απαιτήστε να γίνουν έργα υποδομής στον κάμπο που είναι ξεχασμένος. Να μην ξεχνάτε ότι γι αυτό το λόγο εκλέχτηκαν οι πολιτικοί άρχοντες: αν υπηρετούν το συμφέρον του λαού"

Είναι δυνατόν να αφήσει ασχολίαστη κάποιος αυτή την ευφυέστατη πρόσκληση επανάστασης; Καλά το λέει. Κοιμάται. Πρέπει να ξυπνήσει γιατί δεν κατάλαβε ακόμα ότι είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος.
Μπορείτε να διανοηθείτε τι λέει στους αγρότες; Τους λέει να ξυπνήσουν και να ζητήσουν έργα υποδομής. Από ποιόν να ζητήσουν κ. Τέλιο; ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ; Εσείς δεν κληθήκατε πριν 2 χρόνια να υπηρετήσετε το συμφέρον του λαού; Τι ζητάτε τώρα απ' το λαό;
Καλά, δεν βρίσκεται ένας χριστιανός εκεί στη Νομαρχία να τον συμμαζέψει; Νομάρχη, γιατί δεν τον δένεις; Ή καλύτερα, γιατί δεν τον φιμώνεις;

Αλλά και ο άλλος; Θυμήθηκε να μας πει για την αναγκαιότητα της περιφερειακής αποκέντρωσης. Αλλά κυρίως θυμήθηκε ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να κάνει μαθήματα αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης στου Πασόκους κάποιος που ποτέ δεν ήταν παρών; Κάποιος που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει συνεργασία με τη δεξιά; Αυτός δεν ήταν που συνεργαζόταν και μάλιστα παχυλά αμειβόμενος ως σύμβουλος των δεξιών δεινοσαύρων στους Σοφάδες;
Τι; πως είπατε; το έκανε για το καλό της αυτοδιοίκησης;

Ναι! Ναι! Αυτό θέλει να κάνει και τώρα, σαν αντινομάρχης των Πασόκων όμως.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ντόπιοι Βαρόνοι – Δεινόσαυροι (παλιότεροι και νεώτεροι)

Με το που μπήκε θέμα «Καποδίστρια 2» άρχισαν ορισμένοι ντόπιοι Βαρόνοι να καταστρώνουν σχέδια. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο Καποδίστριας 2 αφορά αποκλειστικά αυτούς. Λειτουργώντας υπερφίαλα εγωιστικά, όπως συνηθίζουν κάθε φορά, θεωρούν ότι είναι αποκλειστικό τους προνόμιο να είναι αρχηγοί. Νομίζουν ότι γεννήθηκαν μόνο και μόνο γιατί πρέπει να τους ακολουθεί και να τους υπηρετεί η υπόλοιπη κοινωνία.

Ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς εμφανίζουν έντονα χαρακτηριστικά δεινόσαυρου:

  1. Έρχονται από πολύ παλιά χωρίς να καταφέρνουν να απαλλαχτούν από τα απωθημένα που κουβαλούν τόσα χρόνια
  2. Ασχολούνται ακατάπαυστα με τα κοινά γιατί νομίζουν ότι η κοινωνία τους υποχρεώνει να τη σώσουν απ’ τα δεινά των άλλων.
  3. Συνεχίζουν να έχουν πάρα πολύ μεγάλη διάθεση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όχι για το καλό το δικό τους αλλά πάντα για το καλό του τόπου. Γι αυτό και δεν βάζουν ποτέ υποψηφιότητες όπου κι όπου.
  4. Βάζουν υποψηφιότητα με ρυθμό πολυβόλου. Ορισμένοι κάθε ένα - δύο χρόνια είναι υποψήφιοι σε κάποιες εκλογές: για Βουλευτές, για Νομάρχες, για Δήμαρχοι, για Δημοτικοί Σύμβουλοι, για Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.
  5. Βάζουν δηλαδή υποψηφιότητα μόνο εκεί όπου «μυρίζει» ψητό.
  6. Τώρα ονειρεύονται και «μυρίζονται» νέες υποψηφιότητες στους συνενωμένους Δήμους.


Εκεί που έσβηναν και ψυχορραγούσαν πολιτικά ο Καποδίστριας 2 τους έδωσε παράταση ζωής. Για πολύ λίγο όμως. Αυτή τη φορά θα πέσει πολύ φτύσιμο και γκαζούρα σε όλους αυτούς τους αυτόκλητους σωτήρες.
Το δυστύχημα είναι ότι εμφανίστηκαν και νέοι Βαρόνοι. Δε μας έφταναν οι παλιοί, ήρθε να προστεθεί και νέο αίμα. Δεν πειράζει όμως. Έχουμε πολύ σάλιο. Και για τους παλιούς και για τους νέους.